Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Anni Nupponen

Kuva: Hanna Poropudas

Olen Anni Kuu Nupponen, paljasjalkainen tamperelainen kirjailija. Olen julkaissut esikoisteokseni Nainen ja kuningas alunperin omakustanteena vuonna 2008. Teos voitti vuoden parhaalle fantasiakirjalle jaettavan Kuvastaja-palkinnon, ja sen toisen painoksen julkaisi Vaskikirjat vuonna 2009. Olen sittemmin julkaissut yhteensä seitsemän omaa teosta, joiden joukossa on romaaneja, novellikokoelma ja pienproosaa. Uusin romaanini Täydelliset sotilaat julkaistiin keväällä 2021.

Teen myös kustannustoimittajan töitä ja olen jäsenenä osuuskuntamuotoisessa Osuuskumma-kustannuksessa. Olen ollut vapaa kirjailija keväästä 2019 lähtien.

Olen julkaissut myös useita novelleja novelliantologioissa ja lehdissä. Kirjoitan lisäksi englanniksi interaktiivisia tarinoita Sana Stories -kännykkäsovellukseen. Olen myös käsikirjoittanut teokseeni Hirviöasiakaspalvelu perustuvan kuunnelman.

Kirjoitan aikuisille suunnattua spekulatiivista fiktiota eli spefiä. Spefin genresateenvarjon alle mahtuu niin scifiä, fantasiaa kuin kauhua, uuskummaa ja esimerkiksi steampunkia. Urani alussa julkaisin päävoittoisesti fantasiaa, mutta viime vuosina tuotantoni on painottunut scifiin. Käsittelen tarinoissani vallan ja vallankäytön teemoja. Olen kirjoittanut paljon sodasta, mutta kuvaan mielellään myös lokeroihin sopimattomia ihmissuhteita ja oman paikan etsimistä yhteiskunnassa.

Spekulatiivisessa fiktiossa minua kiehtoo sen tarjoama mahdollisuus kuvata meidän maailmamme tapahtumia ja ilmiöitä hiukan vinon linssin läpi – etäännyttäen ja uudesta näkökulmasta tarkastellen. Spekulatiivinen fiktio antaa mahdollisuuden näyttää, millainen maailma voisi olla.

Haluan kertoa monimuotoisia tarinoita. Minulle on kirjailijana tärkeää, että romaaneissani on päähenkilöinä eri sukupuolien ja eri vähemmistöjen edustajia. Kirjoitan vähemmistöasemia normalisoivaa proosaa, jossa esimerkiksi päähenkilöiden seksuaalista suuntautumista ei problematisoida.

Asun ja työskentelen Tampereella. Kotoni jaan kolmen kissan kanssa, jotka usein osallistuvat kirjoitustyöhön valvomalla ihmisen toimia tai suorasukaisesti makaamalla näppäimistön päällä. Harrastan roolipelejä, palapelien kokoamista ja kollaasiaskartelua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: